Jdi na obsah Jdi na menu
 


Keira

Keira

Keira

Keira-2003 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Keira-2003 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Keira-2003 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Keira-2003 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

 

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

 

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira-2005 Svěrací Kazajka (Jacket, The)

Keira Knightley

Herečka

Datum narození:26.03.1985

Místo narození:Teddington, Middlesex, Anglie

Znamení:Beran
 
Životopis:
Je dcerou herce Willa Knightleyho a divadelní autorky Sharman Macdonaldové (její hru Zimní host zfilmoval Alan Rickman). Herectví se věnuje od dětství. Upoutala pozornost postavou nadšené fotbalistky Jules Paxtonové, za jejíž ztvárnění ve sportovní komedii Blafuj jako Beckham (r. G. Chadhaová) získala Cenu londýnských filmových kritiků pro novou herečku a Cenu za herecký výkon ex aequo na MF ženských filmů v Bordeaux.

Ztělesnila postavu Lary v nové TV verzi Doktora Živaga a v Hollywoodu se prosadila úlohou guvernérovy dcery Elizabeth v divácky úspěšné dobrodružné komedii Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly (r. G. Verbinski). Účinkovala v krátkých filmech Deflation (2001, Splasknutí; r. Roger Ashton-Griffiths) a New Year's Eve (2002, Silvestr; r. Colin Spector). Byla oficiálním hostem MFF v Karlových Varech 2002.

Přestože v době natáčení filmu Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly oslavila teprve 18. narozeniny, má na svém kontě už několik významných filmů. Nedávno natočila filmový hit Blafuj jako Beckham a film Antoine Fuquy Král Artuš (King Arthur).
Filmografie:
2004 The Jacket
2004 Tulip Fever - Sophia Sandvoort
2004 Král Artuš /King Arthur/ - Guinevere
2003 Láska nebeská /Love Actually/ - Juliet
2003 Piráti z Karibiku /Pirates of the Caribbean/ (počítačová hra, hlas) - vypravěč
2003 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé Perly /Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl/ - Elizabeth Swann
2002 Doctor Zhivago (TV miniseriál) - Lara Antipova
2002 Pure - Louise
2002 Thunderpants - studentka hudební školy
2002 Blafuj jako Beckham /Bend It Like Beckham/ - Juliette Paxton
2002 New Year's Eve
2001 Deflation - Jogger
2001 The Hole - Frances "Frankie" Smith
2001 Princess of Thieves (TV) - Gwyn
1999 Oliver Twist (TV miniseriál) - Rose Fleming
1999 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace - Sabé
1998 Coming Home (TV) - mladá Judith
1996 Treasure Seekers (TV) - princezna
1995 Nevinné lži /Innocent Lies/ - mladá Celia
1994 A Village Affair - Natasha Jordan
1993 Royal Celebration (TV)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář